Skip to main content

Optimaal functioneren begint met zelfinzicht

Insights Discovery is het kloppend hart van veel van onze leeroplossingen. Een toegankelijk kleurenmodel dat in combinatie met een persoonlijk Insights Discovery profiel mensen meer inzicht geeft in zichzelf en anderen. Een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren.

Questar

Wat is Insights Discovery?

KLEURENPALET

De kleurentaal is gebaseerd op het gedachtegoed van Carl Gustav Jung. De Zwitserse psycholoog en psychiater introduceerde het concept van psychologische voorkeuren. Insights koppelt die voorkeuren aan 4 kleuren. Ze geven je op een aansprekende manier inzicht in je eigen reacties en gedrag en helpen je om te begrijpen waarom andere mensen heel ander gedrag laten zien.

Hoe veelzeggend iemands eerste kleur ook is, ook iemands tweede, derde en laagste kleur kunnen enorm bepalend zijn voor zijn gedrag. Iedereen gebruikt alle 4 de Insights Kleuren, maar de specifieke volgorde en intensiteit van de kleuren verschilt per persoon: we hebben allemaal onze eigen unieke kleurenmix.

Insights Discovery

Zelfinzicht is de basis voor ontwikkeling. Dit is hoe het werkt.

1

De online vragenlijst

De voorkeurskleuren van Insights Discovery worden gemeten via een makkelijk in te vullen online vragenlijst. Deze bestaat uit 25 vragen die de deelnemer voorafgaand aan een workshop en/of coaching in eigen tijd en tempo invult.
2

Het Insights Discovery profiel

Dit resulteert in een een uniek persoonlijk profiel dat altijd wordt teruggekoppeld door een gecertificeerd Insights Discovery Practioner van Questar, 1 op 1 of in groepsverband. Het profiel kan uit verschillende hoofdstukken bestaan.
3

Het begin van jouw ontwikkeling

Met het Insights Discovery profiel leggen we de basis voor het merendeel van onze ontwikkelprogramma’s. Het profiel is breed inzetbaar en biedt voldoende diepgang om mensen te helpen bij zowel hun persoonlijke, team- als leiderschapsontwikkeling.
Resultaat

Wat levert het precies op?

Het succes van elke organisatie staat of valt bij de prestaties van haar mensen. Met Insights Discovery investeer je in de persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van je medewerkers en geef je ze de middelen om hun relaties te verbeteren en effectiever te communiceren en samen te werken. Dit heeft enorme impact op het functioneren van je organisatie.

  • Medewerkers begrijpen beter wat hen motiveert om optimaal te presteren en werkgelukkig te zijn
  • Ze weten wat zij nodig hebben om zich echt betrokken en bevlogen te voelen
  • Leiders inspireren, motiveren en halen het beste uit hun mensen
  • Medewerkers reageren beter op verandering
  • Teams werken effectiever samen

Benieuwd wat Questar kan betekenen voor uw organisatie, team of persoonlijke ontwikkeling?

Neem vrijblijvend contact op

INSIGHT

 

De beste medewerkers, teamplayers en leiders zijn de mensen die zichzelf begrijpen.

Officiële website van Insights Discovery