Skip to main content

Navigeren in tijden van grote veranderingen

Organisaties in deze tijd hebben te maken met grote en talrijke veranderingen. We zijn nog maar net hersteld van de grootste financiële en economische crisis in de geschiedenis of we hebben al te maken met de grootste wereldwijde gezondheidscrisis veroorzaakt door het corona virus.

Contact
Questar - Organisatie , procesbegeleiding, training en coaching
FOCUS

Een organisatie leiden is geen georganiseerde busreis maar een expeditie

Questar_focus

Wendbaarheid en handelingssnelheid van mens en organisatie zijn bepalend voor succes. Succesvolle verandering vraagt aandacht voor de inhoud, het proces en de mens. Questar heeft 25 jaar ervaring bij de begeleiding van veranderingsprocessen of liever ontwikkelingsprocessen vanuit en strategische heroriëntatie. Wij verzorgen de focus op het proces en de mens terwijl jij je maximaal kunt richten op de inhoud.

In deze vorm van samenwerking hebben wij vele ontwikkelprocessen succesvol begeleid met de volgende onderwerpen:

  • Strategieontwikkeling
  • Cultuurontwikkeling
  • Management en talentdevelopment
QUESTAR MODEL

Visie op de verandering

Questar heeft een eigen model en aanpak ontwikkeld die zich concentreert op de implementatie van de verandering. Verandering is geen georganiseerde busreis. Wij zien verandering als een expeditie: er is een duidelijk einddoel, we plannen etappes en we bereiden er ons uitstekend op voor. 

Meer informatie opvragen
  • Strategieontwikkeling

De uitdaging voor iedere organisatie is om een heldere strategie te formuleren die richting geeft op alle niveaus. Wij geloven in korte, voor iedereen begrijpelijke strategische plannen. Daartoe gebruiken wij moderne modellen zoals de theorie van Simon Sinek. Samen met jouw strategischs team ontwikkelen we een plan waar je morgen mee aan de slag kan. Onze dienstverlening bestaat ook uit het begeleiden in de uitrol van een strategisch plan in de organisatie.

  • Cultuurontwikkeling

De cultuur van een organisatie bepaalt of je het beste in mensen naar boven weet te halen. We concretiseren samen met jouw team welke waarden jullie belangrijk vinden en vertalen deze naar concrete principes voor gewenst gedrag. Op deze wijze kun je waarden concreet maken en mensen laten reflecteren op hun inzet en attitude. Wij helpen ook bij de implementatie van waarden en principes.

  • Management- en talentdevelopment

Voor diverse klanten hebben wij is samenwerking met directie en HR een beleid geformuleerd dat helderheid geeft over de visie op leiderschap met de cultuurwaarden als vertrekpunt. Daarna hebben we een curriculum ontwikkeld met het karakter van blended learning. In een setting van een corperate academy wordt een pakket van maatwerktrainingen aangeboden voor intern en soms zelfs extern gebruik. Trainingen die binnen ons expertise liggen kunnen door onze trainers worden verzorgd.

Benieuwd naar wat Questar voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op